24.2 C
București
joi, 11 august 2022 - 23:34
No menu items!

Efectele Brexit: 40% dintre locuitorii Londrei ar lua în considerare mutarea într-o altă ţară din Europa

spot_img

Aproape jumătate dintre locuitorii Londrei ar lua în considerare părăsirea capitalei Marii Britanii, într-un moment în care districtul financiar al oraşului încearcă să se adapteze la noile realități economice, potrivit unui studiu citat de Bloomberg și Ziarul Financiar.

Circa 40% dintre londonezi ar părăsi Marea Britanie pentru altă ţară din Europa, conform unui sondaj realizat în septembrie de furnizorul de servicii de resurse umane Adecco şi firma de cercetare YouGov. Prin comparaţie, un sondaj efectuat în 2016 de Grant Thornton arată că doar 16% dintre locuitori ar fi plecat din Regatul Unit pe fondul retragerii din Uniunea Europeană.

Datele subliniază faptul că pandemia şi Brexit-ul ar reduce din dorinţa muncitorilor de a se muta în Regat. Anterior, City of London Corporation, care supraveghează districtul financiar al capitalei, a publicat un raport prin care susţinea că Londra se va remodela într-un hub dedicat fintech-urilor şi finanţelor sustenabile. Această evaluare optimistă este contrazisă de miile de oameni relocaţi în oraşe precum Paris şi Frankfurt.

„Chiar dacă luăm în calcul acordul comercial şi programul de vaccinare, nivelurile ridicate de incertitudine îi determină pe cei tineri să îşi caute de muncă în afara Londrei şi Marii Britanii. Dacă business-urile nu vor acţiona în această privinţă, îşi vor risca şansele de a reveni la normal pe termen lung”, a afirmat un oficial al companiei Adecco.