0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 2:46
No menu items!

Efectele anchetei DNA: ASF va reevalua toate contractele de reasigurare ale Carpatica Asig

spot_img

carpatica asig

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va reevalua contractele de reasigurare ale Carpatica Asig SA, inclusiv în ceea ce privește reflectarea acestora în situațiile financiare ale societății, a transmis instituția. ASF a luat și alte măsuri, ca urmare a aspectelor semnalate de către ancheta DNA, în cazul societății de asigurare.

În plus, autoritatea va solicita informații suplimentare cu privire la indicatorii de solvabilitate și lichiditate ai Carpatica Asig. ”În privința angajaților din cadrul ASF pentru care a început procesul de urmărire penală, ASF începe cercetarea prealabilă a angajaților pentru care Autoritatea are confirmarea oficială a calității de învinuit din partea DNA, în dosarul Carpatica Asig, în vederea luării măsurilor legale în acest sens”, se arată într-un comunicat al ASF.

În plus, în conformitate cu OUG 93/2012 privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară, ASF sesizează Parlamentul României cu privire la situația lui Marian Mîrzac, membru neexecutiv al Consiliului ASF. Asta în condițiile în care doar Legislativul poate decide revocarea din funcție a lui Mîrzac.

Omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează grupul Carpatica, și fostul director general al Carpatica Asig, Marian Mîrzac, au fost arestați preventiv, printr-o decizie luată de Tribunalul București, miercuri seară, la propunerea procurorilor DNA care instrumentează dosarul “Carpatica”.

Prin aceeași hotărâre a instanței, Radu Mustățea, membru în CA al Carpatica Asig, a primit interdicție de a părăsi țara timp de 30 de zile. Decizia Tribunalului Bucuresti a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel București. Ilie Carabulea, Marian Mîrzac și Radu Mustățea au fost reținuți, marți seară, de procurorii anticorupție.

Cosmina Croitoru