29.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 0:36

Efect al pandemiei: China trece câinii din categoria ”animale de consum” în categoria ”animale de companie”

spot_img
China a adoptat noi instrucțiuni pentru reclasificarea câinilor ca ”animale de companie” în loc de active pentru industria alimentară, ca parte a răspunsului la pandemia de Covid-19, a transmis Ministerul Agriculturii de la Beijing, citată Reuters.
Deși carnea de câine rămâne o delicatesă în gastronomia multor regiuni, Ministerul a afirmat că rasa canină nu va mai fi considerată o clasă în zootehnie.
”În privința câinilor, pe măsura progresului civilizației umane și al temerilor publice pentru prodecția animalelor, câinii au fost specializați pentru a deveni animale de companie, iar la nivel internațional nu mai sunt considerați animale de consum (livestock – trad. eng.) și nu vor mai fi reglementați astfel în China”, se afirmă într-un document al Ministerului Agriculturii.

Cel mai probabil, noul coronavirus a făcut trecerea de la lilieci la oameni prin activitățile în piețele din Wuhan, unde se vând animale vii. China a interzis deja creșterea și sacrificarea de animale sălbatice.

Humane Society International, organizație de protecție a animalelor, a estimat că aproximativ 10 milioane de câini sunt uciși anual pentru carne în China, inclusiv câini de companie furați.