15.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 9:04
No menu items!

Edward Snowden posedă documente secrete privind atacurile cibernetice din China

spot_img

Edward Snowden posedă documente secrete privind atacurile cibernetice din China

Edward Snowden, fostul consultant tehnic al CIA, aflat la originea dezvăluirilor programelor secrete de supraveghere electronică a comunicaţiilor în SUA, deţine documente secrete privind ţinte de piratare în Hong Kong şi China, anunţă vineri cotidianul South China Morning Post (SCMP), citat de AFP.

Cotidianul din Hong Kong afirmă că a consultat un extras din dosarul deţinut de Snowden în cursul interviului realizat cu el în metropola chineză unde s-a refugiat după 20 mai după ce a trimis informaţii explozive The Guardian şi The Washington Post.

Acel extras conţine adrese de IP (Internet protocol, numărul de identificare pentru un calculator conectat) vizate şi data pătrunderilor în sisteme. SCMP nu a publicat aceste adrese şi nici nu a identificat persoanele sau instituţiile vizate.

Potrivit publicaţiei, documentele arată dacă o operaţiune este în curs sau încheiată şi par să arate un nivel de reuşită a tentativelor de pătrundere în sistem de 75%.

Tânărul aflat în prezent în Hong Kong, a acordat un interviu pentru cotidianul SMCP, în care a afirmat că doreşte să rămână pe teritoriul autonom chinez pentru a ‘combate guvernul american în instanţa de judecată’.

Fostul consultant al agenţiei de informaţii NSA a evocat metodele americane de spionaj, precizând că Statele Unite au acces la „sute de mii de calculatoare”, inclusiv din Hong Kong şi China.

Beijingul a indicat joi că ‘nu are nicio informaţie de furnizat’ cu privire la american.

Spionajul informatic este o sursă de dispută permanentă între cele două mari puteri ale planetei, iar tema a figurat la întâlnirea de sâmbăta trecută între preşedinţii american Barack Obama şi chinez Xi Jinping.

C.I.