3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 18:32
No menu items!

Edward Snowden ar accepta azilul în Brazilia, dar fără să furnizeze noi informații

spot_img

Edward-Snowden

Fostul consultant al Agenției Naționale de Securitate a SUA (NSA), Edward Snowden, a declarat duminică pentru postul de televiziune Globo din Brazilia că ar accepta azilul politic în această țară, dar fără să fie condiţionat să furnizeze informaţii despre programul de spionaj al Statelor Unite, informează AFP.

„Dacă guvernul brazilian dorește să apere drepturile omului, atunci ar fi o onoare pentru mine să ajung acolo”, a declarat Snowden prin intermediul avocatului său, avertizând însă, că „niciodată nu voi oferi informații în schimbul azilului”, lăudând totodată Brazilia, pe care o consideră „una dintre cele mai interesante și mai dinamice democrații ale lumii”.

Fostul consultant pentru un subcontractant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a cerut azil în iulie mai multor ţări, între care şi Brazilia, la modul general, înainte de a fi primit pentru un an de Rusia.

Snowden a cerut azil în iulie mai multor ţări, între care şi Brazilia, înainte de a fi primit azil temporar pentru un an în Rusia, în ciuda solicitărilor repetate de extrădare venite din SUA, care doresc să-l judece pentru deconspirarea unui vast program de spionaj electronic folosit de serviciile secrete americane.

Din luna noiembrie, Snowden lucrează pentru site-ul VKontakte, o rețea de socializare considerată „Facebook-ul rus”.

C.A.