10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 7:58

Educator înjunghiat în Franţa de un bărbat care pretinde că ar face parte din ISIS

spot_img

Un educator a fost înjunghiat la o grădiniţă din Paris. Atacatorul ar fi pretins că acţionează în numele Statului Islamic.

Victima, în vârstă de 45 de ani, se pregătea pentru una dintre clase când a fost atacat de un bărbat mascat, înarmat cu un cutter şi o foarfecă.

Suspectul ar fi ţipat că acţionează în numele grupării teroriste ISIS şi că atacul este ,,doar un avertisment”.

Incidentul a avut loc la 07:10 (ora locală) la grădiniţa Jean Perrin din Aubervilliers. Se presupune că atacatorul a venit neînarmat şi că a găsit armele într-o sală de clasă.

Educatorul a suferit răni la nivelul gâtului şi al abdomenului şi este tratat în continuare la spitalul Lariboisiere. Viaţa sa nu este în pericol.

Poliţia este în căutarea suspectului, care a fost descris ca fiind mascat şi îmbrăcat cu un combinezon alb, mănuşi şi bocanci militari.

Najat Vallaud-Belkacem, Ministrul Educaţiei, a confirmat că se vor lua măsuri adiţionale de securitate în apropierea unităţilor de învăţământ. Aceasta a descris ameninţarea teroristă ca fiind ,,reală şi permanentă” şi a declarat că ,,toate spaţiile publice merită protejate, în special şcolile.”

Dar-al-Islam, revista afiliată ISIS publicată în limba franceză, a cerut adepţilor în ediţia din luna Noiembrie să ucidă profesorii din sistemul francez de învăţământ.

Profesorii au fost descrişi ca fiind ,,inamicii lui Dumnezeu” pentru predarea secularismului şi că s-ar afla ,,în război deschis împotriva familiei musulmane”.

,,Acest tip de educaţie, în special în cazul Franţei, este un mijloc de propagandă utilizată pentru a impune un mod corupt de gândire stabilit de iudeo-masonerie. Musulmanii trebuie să ştie că sistemul francez de învăţământ este construit împotriva religiei, iar Islamul, fiind singura religie adevărată nu poate coabita cu acest secularism fanatic”, spune revista.