24.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 16:34
No menu items!

Educația, tot săracă. Nu mai sunt bani pentru naveta profesorilor. Ligia Deca cere ajutorul Dezvoltării

spot_img

Ministrul Educației, Ligia Deca, cere ministrului Dezvoltării sprijin pentru asigurarea cheltuielilor de transport pentru profesorii care nu au locuință în localitatea în care au postul, conform unui document consultat de Edupedu.ro. 

Săptămâna trecută, sindicatele din Învățământ au semnalat că sunt o serie de unități administrativ-teritoriale care nu mai decontează cheltuielile de navetă ale profesorilor care predau în altă localitate decât cea de domiciliu.

„Vă adresăm rugămintea de a ne sprijini în aplicarea unitară a legislației în vigoare de către unitățile administrativ-teritoriale, astfel încât să fie asigurate cheltuielile de transport pentru personalul didactic și didactic auxiliar care nu dispune de locuință în unitatea administrativ-teritorială în care are postul”, se arată în adresa Ligiei Deca către ministrul Dezvoltării.

Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 prevede la articolul 127, litera k:  „În domeniul educației, autoritățile administrației publice locale au următoarele atribuții: (…)asigură personalului didactic care nu dispune de locuință în unitatea administrativ-teritorială decontarea cheltuielilor de transport”. 

R. Dan