22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 12:17
No menu items!

Eduard Hellvig, pe Facebook: „Sunt onorat de încrederea pe care mi-a acordat-o Președintele”

spot_img

Hellvig a arătat, într-o postare pe rețeua de socializare, că este ferm convins că o democrație funcțională are resorturile necesare pentru ca statul și propriii cetățeni să se afle întotodeauna de aceeași parte a baricadei

eduard_hellvig

Nominalizat pentru postul de director al Serviciului Român de Informații, europarlamentarul liberal Eduard Hellvig a precizat, într-o postare pe contul său de Facebook, că este onorat de încrederea acordată de Klaus Iohannis și că speră ca și parlamentarii să-l considere potrivit pentru această responsabilitate.

Sunt onorat de încrederea pe care mi-a acordat-o Președintele României, domnul Klaus Iohannis, prin nominalizarea pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații. Sper că, la rândul lor, membrii Parlamentului mă vor considera potrivit pentru a îndeplini această responsabilitate.

Interesul național înseamnă, în actuala etapă a democrației românești și conform voinței cetățenilor, consolidarea statului de drept. De aceea, cred că prioritatea SRI în perioada următoare trebuie să fie consolidarea performanței – în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, dar și al unui context regional tensionat. Drept urmare, consider esențiale două coordonate de acțiune: combaterea corupției și dezvoltarea capacităților de apărare a siguranței naționale.

Țin, totodată, să precizez de pe acum că sunt ferm convins că o democrație funcțională are resorturile necesare pentru ca statul și propriii cetățeni să se afle întotodeauna de aceeași parte a baricadei. Cu o condiție: ca toate instituțiile să acționeze conform regulilor democrației și ale societății deschise.

Eduard Hellvig
postare pe Facebook

R.D.