26.7 C
București
marți, 9 august 2022 - 2:28
No menu items!

Eduard Hellvig este nou director al SRI

spot_img

Parlamentul a validat propunerea lui Klaus Iohannis cu un vot covârșitor

Hellvig_SZ

Serviciul Român de Informații are oficial un nou director. Eduard Hellvig a fost validat cu un vot covârșitor în Parlament, la propunerea președintelui Klaus Iohannis.

Plenurile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului a validat, luni, propunerea lui Klaus Iohannis cu 498 de voturi „pentru” și 15 „împotrivă”. Eduard Hellvig avea nevoie de cel puțin 212 voturi.

Vă mulţumesc pentru încrederea acordată. SRI a devenit în ultimii ani un vector de stabilitate naţională. Prioritatea Serviciului trebuie să fie consolidarea perfomantei, atât pentru întărirea statului de drept, cât şi într-un context geostrategic complicat. Corupţia reprezintă în continuare un factor de risc pentru securitatea naţională. Când istoria nu va mai avea răbdare cu noi, va trebui să construim un stat puternic, pe piloni solizi. Evoluţiile recente ne-au demonstrat cât de important este controlul parlamentar asupra activităţii SRI

Eduard Hellvig
directorul SRI

Hellvig a declarat jurnaliștilor că apreciază activitatea de până acum a SRI, inclusiv pe fostul director interimar, adjunctul directorului SRI, generalul Florian Coldea. În acest sens el a precizat că nu intenționează să opereze schimbări de structură sau de personal, ci vrea să continue parcursul bun al SRI de până acum.

Eduard Hellvig va participa, marți, la prima sa ședință a CSAT, ca director al SRI.

Valeriu Motoc