16.7 C
București
luni, 29 mai 2023 - 4:24
No menu items!

Eduard Florea, un new-yorker cu nume românesc, printre țintele FBI pentru instigare la o nouă revoltă la Capitoliu

spot_img

Un bărbat din Queens care ar fi putut fi implicat într-un nou complot împotriva Capitolului SUA se află în custodia FBI, relatează New York Times. Cazul său este una dintre mai multe investigații cu privire la localnici, inclusiv unii care ar fi participat la revolta soldată cu morți de săptămâna trecută.

Eduard Florea, în vârstă de 40 de ani, din Middle Village, s-ar fi aflat pe radarul departamentului și înainte. Acum este acuzat că a amenințat online despre Capitoliu.

O fotografie exclusivă îl arată pe Florea cu mâinile ridicate în timp ce marți era arestat de FBI în fața casei sale. Vecinii au spus că a intrat pașnic într-un vehicul blindat.

„L-au prins. L-au pus în fața mașinii și l-au dus peste drum ”, a spus o persoană.

Tată a doi copii, Florea a fost acuzat că a fost un criminal condamnat pentru posesie de muniție. FBI-ul a găsit peste 1.000 de cartușe de muniție pentru puști, două duzini de arme, aproximativ 75 de cuțite de luptă militare, hașe și săbii, dar nu arme. Florea a fost condamnat în 2014 pentru arme ilegale, a raportat Alice Gainer, de la CBS2.

De profesie inginer de software, Florea le-ar fi spus celor de la FBI că este un susținător al Proud Boys.

În refuzul cauțiunii, un judecător al instanței federale din Brooklyn a făcut trimitere la postările online pe care Florea le-a făcut în timpul și înaintea revoltei de la Capitoliu, spunând că „reflectă un plan premeditat de execuție a violenței împotriva oamenilor din New York și a celor din Washington împotriva senatorilor Statelor Unite”.

Agenții FBI spun că pe 6 ianuarie, el a postat pe rețelele de socializare de dreapta: „Voi contacta patrioții … pentru a putea veni cu un plan de joc. Aici, în New York, suntem țintă bogați … avem o grămadă de tipi, înarmați și gata de desfășurare.”

„L-au scos, soția lui, doi copii și am văzut ieșind arme și niște laptopuri”, a declarat vecinul Larry Gianbalvo pentru John Dias al CBS2. „Nu sunt expert în arme. Nu erau mici. Au fost destul de mari. ”

Alții care locuiesc în zonă au spus că au fost deranjați de ceea ce au văzut.

„Este o lume înfricoșătoare acolo”, a spus unul.

„Cred că este o rușine”, a adăugat Mickey Eberlein.

Localnicii au speculat că polițiștii aruncau casa lui Florea timp de patru zile.

„Un SUV negru continua să circule în jurul blocului”, a spus unul.

Și în timp ce nimeni nu răspundea la ușa apartamentului său de la subsol, vecinii vecini ai lui Florea erau acasă. Aceștia au spus că a fost singuratic în ultimii patru ani în care familia a locuit la reședință, adăugând că nu au văzut niciodată un invitat venind.

Sunt foarte liniștiți. Nu-l vei auzi. Copiii nu sunt afară”, a spus Amalia Gradwolj.