7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 23:13
No menu items!

Editura Universității București, la Gaudeamus 2012

spot_img

Editura Universităţii din Bucureşti (EUB) este prezentă, la ediţia din acest an (a XIX-a) a Târgului Internaţional Gaudeamus, cu un stand propriu (pe inelul de la etajul 1 al Pavilionului Central, la Romexpo).

Spre deosebire de ediţiile trecute, în acest an EUB prezintă cititorilor peste 200 de titluri recent apărute, periodice, studii şi lucrări ştiinţifice fundamentale din toate domeniile cercetării academice: filologie, limbi străine, jurnalism, filosofie, istorie, teologie, sociologie, psihologie, pedagogie, administraţie şi afaceri, geografie, geologie şi geofizică, matematică-informatică, fizică, chimie, biologie, sport.

La ediţia din acest, EUB a pregătit o surpriză pentru toţi cititorii care vor vizita standul: la fiecare cumpărătură se oferă o carte gratis, la alegere.

Organizat de Radio România din 1994, Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este un eveniment cultural specializat în expoziţia de carte, cu un concept unic în peisajul evenimentelor de profil, fiind singurul târg de carte din lume iniţiat şi organizat de un post public de radio.

Dialogul dintre carte şi radio durează de 19 ani, într-o formulă originală prin care Târgul GAUDEAMUS a câştigat în prestigiu şi amploare de la an la an, fiind astăzi un eveniment-reper pentru piaţa de carte din România.

Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci.