0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 20:04
No menu items!

Edilul din Beleți-Negrești, reținut în cazul incendierii primăriei

spot_img

Edilul fugar din comuna argeșeană Beleți-Negrești a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul de 53 de ani este acuzat de incendierea sediului Primăriei, în noaptea de duminică spre luni, dar și de distrugere de înscrisuri.

Primarul suspectat că a dat foc primăriei din Beleți-Negrești a fost reținut, joi seară, sub acuzațiile de distrugere prin incendiere și distrugerea de înscrisuri.

„Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările în dosarul penal întocmit în urma incendiului petrecut în noaptea de 12 spre 13 decembrie a.c., pe raza localității Beleți-Negrești. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, conform art. 256, alin. 4 și 259 din Codul Penal. Polițiștii de investigații criminale au pus în executare un mandat de aducere privind pe bărbatul de 53 de ani, din Beleți-Negrești, bănuit de săvârșirea faptelor, care a fost condus la sediul poliției pentru cercetări”, a transmis IPJ Argeș

După administrarea probatoriului, în cursul serii, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventivă.

Primarul a fost găsit, marți, de polițiștii din Argeș. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, se ascundea în municipiul Pitești și a fost găsit într-o ușoară stare de hipotermie.

Mihai Marin fusese dat dispărut de familia sa, după ce, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 3.00, un incendiu a cuprins sediul Primăriei din Beleţi-Negreşti.

Flăcările s-au extins la etajul 1 şi la acoperişul sediului Primăriei, pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 de metri pătraţi, cuprinzând şi anexa în care se afla arhiva, cu o suprafaţa de 100 de metri pătraţi. În interiorul construcţiilor au ars mai documente. Pompierii au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a flăcărilor “folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului”.

                                                                                                                    Adina Silav