10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 23:25
No menu items!

Ecranizare după dezvăluirile lui Edward Snowden

spot_img

Practicile spionajului american, dezvăluite de fostul tehnician CIA, subiect de film pentru regizorul Oliver Stone

Vladimir Putin: Edward Snowden se află în zona de tranzit a unui aeroport din Moscova

Cineastul american Oliver Stone va regiza un film despre dezvăluirile lui Edward Snowden în privința spionajului american. Va fi o ecranizare a cărții ziaristului Luke Harding de la The Guardian, notează cotidianul britanic pe site-ul său de internet, preluat de agenția Belga.

Filmările la lungmetrajul ce va adapta pentru marele ecran cartea „The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man” urmează să înceapă în cursul acestui an, potrivit aceleiași surse. „Sunt încântat și de-abia aștept să lucrez cu Oliver Stone la acest proiect minunat. Filmul va fi o mare coproducție europeană”, a scris luni pe contul său de Twitter ziaristul Luke Harding.

El a precizat că Oliver Stone (67 de ani) va scrie scenariul și va realiza filmul alături de producătorul cu care colaborează de multă vreme, Moritz Borman.

„Este una din cele mai bune povești ale epocii noastre”, a completat într-un comunicat Oliver Stone, citat de The Guardian.

Câștigătorul a trei premii Oscar pentru „Plutonul”, „Născut pe 4 iulie” și „Midnight Express”, regizorul preferă să trateze în filmele sale subiecte politice și de actualitate. Extrem de angajat din punct de vedere politic, el l-a susținut public pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, precum și pe fostul președinte venezuelean Hugo Chavez și pe cel cubanez, Fidel Castro.

Fost consultant al agenției de securitate națională NSA, Edward Snowden, refugiat în prezent în Rusia, este acuzat în SUA de spionaj și furt de documente aparținând statului.

C.A.