8.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 18:28
No menu items!

Echipamentele de la UNIFARM ajung în spitale, după ce au zăcut un an în depozite

spot_img

Aproape 400 de ventilatoare fixe si mobile si 20 de concentratoare vor fi transferate de la Unifarm la Departamentul pentru Situații de Urgență prin IGSU, conform hotărârii luate vineri în cadrul CNSU. Echipamentele medicale vor fi distribuite gratuit în unitățile sanitare.

Decizia vine după ce compania Unifarm, societate cu capital deţinut integral de statul român şi aflată sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, a cerut modificarea de urgenţă a legislaţiei pentru a permite utilizarea stocului de produse şi echipamente necesare combaterii Covid-19 cumpărate în 2020. Printre acestea 310 ventilatoare, 80 de ventilatoare mobile, 27 de milioane de măşti, ochelari şi combinezoane de protecţie, dezinfectanţi şi alte materiale sanitare şi dispozitive medicale.

Potrivit conducerii interimare a Unifarm, aceste echipamente au fost achiziţionate în perioada stării de urgenţă din 2020.

”Deblocarea de urgenţă a acestui stoc pentru care Statul Român a cheltuit sume impresionante de bani este impusă de evoluţia negativă a pandemiei şi de necesitatea ca autorităţile să nu cheltuiască noi resurse financiare pentru achiziţionarea altor produse identice”, se arată într-un comunicat al Unifarm.

                                                                                              C.Dumitrescu