1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:14
No menu items!

Echipa de gimnastică a României intră miercuri în “focul” calificărilor la Europene

spot_img

În lipsa celei mai valoroase gimnaste românce a momentului, Larisa Iordache, accidentată, de la Diana Bulimar vin cele mai mare așteptări, a afirmat antrenorul Lucian Sandu, citat de site-ul oficial al Federației Române de Gimnastică

Diana_Bulimar

Reprezentantele României la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Montpellier (Franța), Diana Bulimar, Laura Jurca, Andreea Iridon și Andreea Munteanu, vor intra miercuri în “focul” calificărilor.

Firește, se așteaptă mult de la Diana Bulimar, ea fiind decisă să-și onoreze cartea de vizită cunoscută, celelalte, la rândul lor, au prilejul, chiar de la debut, să argumenteze faptul că sunt cu adevărat stele în devenire pe scena internațională… Obiectivul foarte apropiat – calificări în finale, apoi… Desigur, la modul general, privim totul prin prisma Campionatelor Mondiale din toamnă și, de asemenea, spre mai departe, la Rio.

Lucian Sandu
antrenor

Diana Bulimar și Laura Jurca vor concura la individual compus, Andreea Iridon va evolua la paralele și bârnă, iar Andreea Munteanu la bârnă și la sol.

Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului olimpic de gimnastică, a declarat pe site-ul suntemcuvoi.ro (unde pot fi trimise mesajele voastre de încurajare pentru gimnastele noastre), că lotul trece printr-o perioadă de tranziție, dar că fiecare componentă a lui are ca obiectiv cucerirea unei medalii.

La competiția de la Montpellier vor participa 167 de gimnaști din 38 țări și 100 de gimnaste din 33 de țări.

Președintele Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, va înmâna drapelul UEG la finalul competiției din Hexagon următoarei gazde a întrecerilor europene: București 2017.

Miercuri, în intervalul 11.30-19.30 (ora României) au loc calificările la feminin, vineri 17 aprilie, între orele 15.00 și 17.00 este programat concursul individual feminin, sâmbătă 18 aprilie, în intervalul 15.30-18.30 au loc finalele la paralele și sărituri, iar duminică 19 aprilie, tot în intervalul 15.30-18.30, sunt programate finalele de la sol și bârnă.

R.D.