11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 22:46

Ecaterina Andronescu nu mai este incompatibilă. Definitiv

spot_img

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu nu s-a aflat în conflict de interese în anul 2009,  în perioada în care era ministru al Educației, a decis definitiv Înalta Curte de Casație și Justiție

Ecaterina Andronescu_Parlament

Instanța supremă a decis, miercuri că atunci când a îndeplinit funcția de manager de proiect la Universitatea Politehnică București, dar și pe cea de ministru al Educației, Ecaterina Andronescu nu s-a aflat în conflict de interese. Practic, ÎCCJ a menținut o decizie a Curții de Apel București, instanță care a anulat, în mai 2012, raportul ANI prin care Ecaterina Andronescu a fost declarată în conflict de interese.

În schimb, ANI trebuie să plătească 15.000 lei cheltuieli de judecată.

Este cel de-al doilea proces pe care Ecaterina Andronescu îl câștigă împotriva ANI, după ce, în martie 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că Ecaterina Andronescu nu s-a aflat în stare de incompatibilitate, prin ocuparea simultană a funcțiilor de rector și senator.

Pe 2 iunie 2011, ANI a stabilit că Ecaterina Andronescu s-a aflat în conflict de interese în materie administrativă, deoarece a îndeplinit funcția de manager de proiect la UPB, în perioada în care era ministru al Educației.

ANI susținea că, începând cu anul 2004, Ecaterina Andronescu exercita funcția de rector și ordonator de credite al UPB.

În perioadele 2000-2003 și 2008-2009, mandatul de rector și ordonator de credite a fost întrerupt pentru că Andronescu a fost ministru al Educației.

S.M.