19.2 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 23:34
No menu items!

Ecaterina Andronescu, audiată la DNA

spot_img

Fostul ministru al educației, Ecaterina Andronescu, a fost audiată miercuri, la la DNA, în dosarul Bazei Sportive „Cutezătorii”, în care Dinu Pescariu este urmărit penal.

Întrebată dacă este normal ca un secretar de stat să închirieze o bază sportivă pe 25 de ani fără știrea ministrului, Ecaterina Andronescu a precizat că acesta avea dreptul de semnătură.

În privința semnăturii sale care apare pe respectivul contract de concesionare, fostul ministru a precizat: „Nu apare semnătura mea. Este doar numele meu scris și alte semnături”.

Pe 10 octombrie, DNA anunța că fostul secretar de stat în Ministerul Educației Mihnea Costoiu și fostul jucător de tenis Dinu Pescariu sunt cercetați de procurorii anticorupție, sub control judiciar, în dosarul în care se investighează modalitatea în care a fost concesionată Baza Sportivă „Cutezătorii” din București.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, procurorii Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de cei doi inculpați.

Mihnea Costoiu, la data faptelor secretar de stat la Ministerul Educației Naționale, este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în timp ce Dinu Pescariu, reprezentant al fundației care îi poartă numele, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, dosarul are ca obiect modalitatea încheierii actului adițional din 23 iunie 2009, prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de închiriere potrivit căruia Baza Sportivă „Cutezătorii” din București, constând în construcții și teren în suprafață de 5,7 hectare, fusese dată în folosința Fundației Dinu Pescariu.

Andrei Tudor