6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 21:34
No menu items!

Ebola: organizația americană Peace Corps se retrage din Africa de Vest

spot_img

Organizația Medici fără Frontiere a avertizat că virusul este “în afara controlului” și că există un “risc real să se vadă noi țări afectate”

 epidemie_ebola

Organizația americană de ajutor Peace Corps a anunțat miercuri că își retrage voluntarii din Liberia, Sierra Leone și Guineea din cauza epidemiei virusului Ebola ce se răspândește în aceste țări din Africa de Vest.

Agenția americană precizează într-un comunicat că această măsură este “provizorie” și va hotărî “ulterior când se vor putea întoarce voluntarii” în aceste trei țări, unde lucrează în total 340 de voluntari.

Doi dintre ei au fost în contact cu o persoană ce a murit din cauza virusului Ebola, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Peace Corps, fără să spună despre ce țară din Africa de Vest este vorba. “Acești voluntari nu au simptome și în prezent sunt la izolare și sub observație”, a asigurat purtătorul de cuvânt.

Printre altele, diplomația americană a confirmat miercuri “moartea unui american în Nigeria după ce a contractat virusul în Liberia”. Decesul acestui bărbat de 40 de ani — având de asemenea cetățenia liberiană — a fost anunțat săptămâna trecută.

“Cel puțin alți doi cetățeni americani au fost contaminați”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Marie Harf. Printre ei se numără medicul Kent Brantly, care a contractat virusul Ebola în Liberia unde trata pacienți loviți de această boală.

Îngrijorarea față de epidemia de Ebola ce se răspândește în Africa de Vest a început să se extindă în restul lumii. Autoritățile britanice declarându-se miercuri alarmate de această “amenințare”, în timp ce Hong Kong a anunțat măsuri posibile de carantină.

Organizația Medici fără Frontiere a avertizat că virusul, care a ucis peste 670 de persoane în vestul Africii de la începutul anului, este “în afara controlului” și că există un “risc real să se vadă noi țări afectate”.

C.A.