31.8 C
București
duminică, 3 iulie 2022 - 20:08
No menu items!

Ebola: David Cameron convoacă o reuniune de criză

spot_img

Marea Britanie s-a angajat să deblocheze 160 de milioane de euro pentru a ajuta Sierra Leone să lupte împotriva Ebola

 David Cameron: Atacul de la Londra reprezintă o trădare a islamului

Premierul britanic David Cameron a convocat pentru miercuri dimineața o nouă reuniune de criză la Londra pentru a discuta măsurile necesare în lupta împotriva epidemiei Ebola.

De la declanșarea epidemiei Ebola, guvernul de la Londra organizează cu regularitate reuniuni interministeriale de criză pentru a coordona eforturile Marii Britanii împotriva acestei boli, amintește AFP.

David Cameron s-a întâlnit marți cu președintele Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, pentru a discuta situația din această țară, una din cele mai afectate de Ebola. Koroma „a explicat că situația este în continuare foarte serioasă” și că este nevoie de personal medical și de îmbunătățirea centrelor de tratament, după cum a indicat Downing Street într-un comunicat citat de agenția de presă franceză.

Premierul Cameron a dat asigurări, conform aceluiași comunicat, că Regatul Unit „va continua să facă tot ceea ce-i stă în putere pentru a susține” eforturile Sierra Leone, fostă colonie britanică.

Ministerul Apărării de la Londra a anunțat marți că 100 de militari britanici vor fi prezenți până săptămâna viitoare în Sierra Leone pentru a ajuta autoritățile din această țară. Peste 40 de militari sunt deja prezenți, iar întăririle ce vor fi trimise vor ajuta la construirea unei unități medicale.

Săptămâna trecută, într-o conferință internațională la Londra, Marea Britanie s-a angajat să deblocheze 160 de milioane de euro pentru a ajuta Sierra Leone să lupte împotriva Ebola.

C.A.