9.3 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 13:09

EBA, model de subiect “AȘA NU” la evaluarea la română a copiilor de clasa a VIII-a, cu pluralul “succesuri”

Printre subiectele la limba și literatura română date luni elevilor de clasa a VIII-a la simularea pentru Evaluarea națională, s-a numărat cerința de a spune dacă pluralul “succesuri” este corect.

144.000 de elevi de clasa a VIII-a au dat, luni, simularea la proba de limba și literatura română, pentru Evaluarea națională, urmând ca marți să dea proba de matematică.

Primul text la literatură a fost din Solenoid de Mircea Cărtărescu, iar al doilea din Bulevardele Vieții de Sanda Golopentia, potrivit ziarulunirea.ro, care a publicat subiectele.

O altă cerință a unui subiect de gramatică a fost analiza corectitudinii pluralului “succesuri”, făcut “celebru” de fiica lui Traian Băsescu, Elena Băsescu.

Ministrul Educațiai a anunțat că 141 de școli din toată țara nu au putut organiza simularea Evaluării naționale, din cauza condițiilor impuse de carantina localităților. Elevii de clasa a VIII-a vor avea proba de matematică marți, 30 martie, notele la aceste examene urmând a fi comunicate părinților, care dacă sunt de acord, pot cere trecerea notelor în catalog.