4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:30
No menu items!

EADS confirmă schimbarea denumirii în Airbus Group

spot_img

EADS confirmă schimbarea denumirii în Airbus Group

Gigantul european EADS va contopi divizia aerospațială și divizia de apărare și va folosi numele celui mai cunoscut brand al său – Airbus, adoptând astfel o structură similară cu a rivalilor americani de la Boeing, în încercarea de a-și crește profiturile.

La nouă luni după ce a renunțat la planurile de fuziune cu BAE Systems, din Marea Britanie, Tom Enders, director general al EADS, a confirmat această decizie, prin care avioanele civile vor rămâne principalul ”motor de creștere” al afacerii. Această opțiune este și pe placul investitorilor de pe burse, potrivit agenției Reuters.

Enders a confirmat că numărul de comenzi internaționale pentru aparate Airbus este în creștere, iar estimările de profit sunt peste așteptări. De asemenea, nu sunt excluse reduceri de personal în noua structură, care va avea 45.000 de angajați.

Sediul Airbus Group se va afla în Germania, la Munchen.

Divizia Eurocopter, cel mai mare producător mondial de elicoptere civile, se va numi Airbus Helicopters.

Miza pentru Airbus este recâștigarea primului loc pe piața avioanelor civile, estimată la 100 de miliarde de dolari anual, după reculul de anul trecut în fața celor de la Boeing.

Grupul EADS este o companie cotată pe bursă, iar o printre acționari se află și guvernele Franței, Germaniei și Spaniei.

EADS deține în Brașov o fabrică de piese, parte a filialei Premium Aerotech, și un centru de reparații și mentenanță al Eurocopter.

Concernul EADS a furnizat României sistemul de securizare a frontierelor necesar integrării în spaţiul Schengen.

Vlad Bârleanu