3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 18:00
No menu items!

E.ON Moldova, paralizat de procurorii băcăuani. Zeci de șefi, acuzați de corupție

spot_img
646x404
Zece persoane cu funcţii de conducere sau de control din cadrul SC E.ON Moldova SA, dar şi un primar, doi oameni de afaceri şi alte patru persoane au fost puse sub acuzare pentru corupţie, în urma unor percheziţii derulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău. 14 percheziţii au fost făcute în judeţele Iaşi şi Bacău, într-un dosar de corupţie cu ramificaţii la vârful E.ON Moldova. Printre cei audiaţi se numără zece persoane cu funcţii de conducere sau de control de la SC E.ON Moldova SA, dar şi alte şapte persoane, dintre care un primar şi doi oameni de afaceri din judeţul Bacău.
În cauză, există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014, suspecţii se fac vinovaţi de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu, urmărind obţinerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane, au comunicat procurorii.
În faţa procurorilor au mai fost aduși, marți, şi Octav Iosipescu, directorul Centrului Bacău de Gaz şi Energie, Ciprian Anisei, şef Formaţie Măsură Bacău, şi Ştefan Vaslovanu, şef Formaţie Măsură Specială Bacău. Jurnaliștii din Iași citează surse judiciare care spun că și Marius Bogdan Chiţescu, directorul departamentului de investigaţii antifraudă din cadrul EON, s-ar afla printre persoanele cercetate. Descinderi au mai avut loc şi la mall-ul din Bacău, situat pe strada Ştefan cel Mare.

E.ON Moldova Distribuţie S.A. a dat presei un comunicat:

E.ON România aplică o politică de toleranţă zero în ceea ce priveşte furturile de energie electrică. Este atât în interesul consumatorilor, cât şi al companiei, ca orice consum fraudulos să fie descoperit, dovedit şi pedepsit conform legilor in vigoare.
S.M.
sursa foto: adevarul.ro