14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 15:58

E OFICIAL: Corina Crețu va ocupa funcția de comisar pentru Politică Regională. UPDATE

spot_img

Noul președinte al Comisiei și-a prezentat la Bruxelles noua echipă

Cretu Corina (4)

Update 14.15 Numirea Lordului Jonathan Hill în calitate de comisar pentru Stabilitate Financiară, Servicii Financiare și Uniunea Piețelor de Capital este un gest de captare a bunăvoinței făcut înspre publicul britanic, potrivit publicației Business Week. Marea Britanie are o mare problemă cu reglementările comunitare în materie de piață financiară, care afectează business-ul din Londra, una dintre cele mai mari piețe financiare ale lumii. Guvernul britanic a vrut cu orice preț un post de comisar cu greutate, în contextul în care sunt presiuni din ce în ce mai mari pentru organizarea unui referendum pentru ieșirea din UE, în 2017.

Update 14.04 Componența Comisiei Juncker:

organigrama Juncker

Update 13.51 Corina Crețu pe Facebook: Dezvoltarea Regională este cea mai importantă politică de investiţii din Europa şi mă bucur foarte mult că România a primit un portofoliu atât de important, demonstrând, încă o dată, încrederea de care se bucură ţara noastră la Bruxelles. Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea acestui portofoliu.

Update 13.40 Juncker: Prerogativele statelor membre țin de propunerea comisarilor, aceștia pimesc un portofoliu, în funcție de competențele și meritele lor, am subliniat acest lucru în relațiile cu toți cei 27 de comisari propuși. Am propriile priorități în calitate de președinte, nu am de dat socoteală statelor membre.

Update 13.34 Pierre Moscovici, Franța, va fi comisar pentru Economie și Afaceri Monetare, va avea sub responsabilitate și vămile

Pierre-Moscovici

Update 13.31 Kristalina Georgieva, Bulgaria, va fi vicepreședinte al Comisiei, comisar pentru Buget și Resurse Umane

 

georgieva

Corina Crețu va ocupa funcția de comisar european pentru politică regională, a anunțat viitorul președinte Jean-Claude Juncker.

Declarații Jean – Claude Juncker:

Avem obligația de a ne pune pe treabă, avem probleme geopolitice, trebuie să asigurăm creștere și locuri de muncă pentru Europa.

E greu să faci o Comisie, nu pot să aleg membrii ca atunci când eram prim-ministru.

Comisarii nu trebuie să fie doar înalți funcționari, trebuie să fie și politicieni.