-2.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 4:58
No menu items!

E-mailuri sparte pe 50 de dolari

spot_img

hacker

Peste 2.000 de e-mailuri ale unor cetăţeni din SUA, China şi India ar fi fost sparte, contra cost, de o grupare de hackeri români din Satu Mare. Procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Oorganizată și Terorism (DIICOT) au descins vineri la locuințele membrilor grupării, acuzați de accesarea ilegală de sisteme informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi spălare de bani.

Anchetatorii susțin că au probe care demonstrează că reţeaua ar fi compromis peste 2.000 de e-mailuri din 2012 şi până acum.

Modalitatea de acţionare consta în postarea pe diferite site-uri de internet a unor anunţuri prin care, în schimbul unor sume de bani, învinuiţii îşi ofereau serviciile în sensul accesării fără drept a unor sisteme informatice sau căsuţe de corespondenţă electronică.

comunicat de presă DIICOT

În baza solicitărilor punctuale privind adresele de poştă electronică unde clienţii erau interesaţi să obţină accesul, după accesarea neautorizată a conturilor respective, le erau trimise clienţilor parolele de acces şi se primeau banii pentru “serviciul” efectuat, constând în sume cuprinse între 50 şi 200 de dolari, concluzionează anchetatorii.

Maia Constantin