17.7 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 11:23
No menu items!

E bătut în cuie. Dragnea candidează la parlamentare UPDATE

spot_img

Victor Pnta a confirmat candidatura la alegerile parlamentarea lui Liviu Dragnea, secretar general al PSD, deşi acesta este urmărit în prezent de procurori într-un dosar legat de organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru suspendarea preşedintelui din 29 iulie.

Îniante de şedinţa USL, care a avut loc luni dimineaţa, Ponta nu a dorit să le conforme jurnaliştilor dacă Dragnea va candida sau nul. În conferinţa de presă care a urmat reuniunii, liderul PSD a confirmat totuşi candidatura lui Dragnea pentru Camera Deputaţilor.  Mie mi-a spus că ar dori să candideze pentru un post de deputat. Când îmi vine lista de la Teleorman vă confirm”, a declarat Ponta. Prezent la un post tv, Liviu Dragnea a declarat sâmbătă că este tot mai tentat să candideze, dar a arătat că nu s-a decis, pentru că încă mai vrea să afle părerea cetăţebnilor din Teleorman care l-au votat la alegerile locale.

Pe 9 octombrie, procurorii au început urmărirea penală faţă 67 de persoane care au luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie. Dintre acestea, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), 49 au fost preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, prevăzută de art. 26 Cod Penal raportat la art. 55, pct. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Alte 18 persoane au fost, la referendum, observatori din partea unei organizaţii neguvernamentale, având însă şi calitatea de membri ai unui partid, aceştia fiind acuzaţi de fals în declaraţii.(C.C.)

UPDATE Ciorbea va candida alături de Gigi Becali

Fostul premier Victor Ciorbea va candida la parlamentarele din 9 decembrie sub umbrela Uniunii Social Liberale, şi sub oblăduirea liberalilor, al crăor lider, Crin Antonescu îl recopmandăpe acesta ca fiind un ţărănist creştin-democrat autentic. Aşa se face că Ciorbea va candida în Bucureşti, pe aceleaşi liste pe care va candida şi ineditul personaj Gigi Becali, dar în colegoiul 9 din sectorul 2, pentru Camera Deputaţilor.

Despre fostul premier, Crin Antonescu sune că acesta are o bogată experienţă politică şi juridică.El a clarificat cu acest prilej şi tema succesiunii PNŢCD. „În privinţa succesiunii PNŢCD, cunoaştem cu toţii cei interesaţi toată epopeea politico-juridică. Simplu spus, în acest moment, din punctul nostru de  vedere, într-o parte şi anume la dl. Pavelescu există temporar o ştampilă, în partea reprezentată de dl. Victor Ciorbea există definitiv o legitimitate şi o ţinută. Şi în sensul acesta prezenţa dlui Victor Ciorbea pe listele noastre înseamnă practic şi alăturarea tuturor ţărăniştilor, creştin-democraţilor, care recunosc că Victor Ciorbea reprezintă linia şi succesiunea legitimă a acestui mare partid, alăturarea lor a USL la aceste alegeri”, a spus Antonescu. El a anunţat că ”PNL a amenajat” şi un acord politic în privinţa candidaturii lui Victor Ciorbea, dar şi un acord politic cu PNŢCD-ul autentic”.

Şi  Ponta, îl recomandă pe  Ciorbea alegătorilor

„Vreau să spun, deşi la nivel personal sunt un om de centru-stânga, că mă bucur foarte mult că dl Ciorbea va candida pe listele USL. Este unul din oamenii care a reprezentat întotdeauna ideea de creştin democraţie în România. Există creştin-democraţi adevăraţi în România, aşa cum există tot felul de oameni care se vopsesc în tot felul de culori, dar asta nu înseamnă că şi devin social-democraţi, creştin-democraţi sau liberali. Şi vreau să asigur faptul că PSD şi organizaţiile PSD şi organizaţiile Alianţei de Centru Stânga vor sprijini în totalitate candidaţii liberali, creştin-democraţi. USL este un proiect naţional de schimbare a regimului Traian Băsescu şi, în acest context, sunt absolut convins că oamenii vor fi alături de noi”, a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă la care au fost prezenţi liderii USL dar şi Victor Ciorbea,

„Le mulţumesc liderilor USL, USL-ului în ansamblu, pentru faptul că recunosc acest PNŢCD legitim autentic şi, pe cale de consecinţă, şi calitatea mea de preşedinte legitim al PNŢCD-ului. Evident că este vorba despre PNŢCD-ul care, după decembrie 1989, a promovat principiile şi valorile naţionale creştin-democrate, care a fost condus de seniorul Coposu, de Ion Raţiu, de Ion Diaconescu”, a ţinut să completeze Victor Ciorbea. El mai spune că, prin alăturarea PNŢCD se completează o anumită dimensiune a USL-ului cu elemente de creştin-democraţie modernă. (C.C.)