19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:44
No menu items!

După scandalul arestării lui Igor Dodon, șeful Serviciului secret din Republica Moldova a demisionat

spot_img

Directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova, Alexandru Esaulenco, și-a dat demisia luni din funcție, potrivit unui comunicat. presa de la Chișinău scrie că Esaulenco a avut și probleme de integritate, constatate de un raport recent, dar el fusese numit în funcție în 2019, cu sprijinul fostei majorități formate de partidele conduse atunci de Igor Dodon și Maia Sandu.

De altfel, șeful serviciului secret a fost criticat în ultima săptămână de mai multe voci ale opoziției, după perchezițiile la domiciului lui Igor Dodon, fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova.

Jurnaliștii au publicat și un raport al ANI din Republica Moldova, care arată că după verificările averii lui Esaulenco din perioada 2018 – 2020, s-a stabilit că șeful SIS locuia într-un apartament care era pe numele socrilor săi, dar care nu puteau justifica proveniența sumei de  528.373 de lei, cât costase locuința. 

În cererea sa de demisie, Esaulenco a scris că demisionează pentru a trece ”la alt loc de muncă”, dar nu a făcut precizări cu privire la acesta. Cererea sa a fost trimisă președintelui Parlamentului, Igor Grosu, pentru a fi examinată în plenul Legislativului.

M. Nedelcu