18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 0:43
No menu items!

După munții de gunoaie, străzile din sectorul 1 ar putea rămâne acoperite de zăpadă. Din cauza datoriilor, Romprest anunță că nu le va deszăpezi

spot_img

Primăria Sectorului 1 a fost notificată de către Romprest, că va reveni la programe diminuate, adică în acestă iarna curățarea zăpezii se va face doar în stații de transport în comun, pe trotuare școli și treceri de pietoni. Și asta din cauza datoriilor acumulate.

Pentru că în bugetul Primăriei de sector nu sunt alocați bani pentru deszăpezire, în această iarnă, iar prestațiile pentru deszăpezire din perioada ianuarie-martie 2021 nu au fost plătite, Romprest a transmis că „va asigura exclusiv activitatea manuală de curățare a zăpezii și gheții, care va fi prestată în baza unui Program drastic diminuat, având în vedere lipsa totală a finanțării. Acest program va cuprinde exclusiv operațiunea manuală de curățare a zăpezii și gheții în stații de transport în comun, refugii, trotuare școli (în limita a 200 mp) și treceri de pietoni”.

Același document arată că „niciuna dintre operațiunile mecanizate de combatere/curățare/ încărcare și transport (a zăpezii n.r.) nu va fi prestată în baza acestui program diminuat, niciun utilaj nu va fi alocat activității de deszăpezire”.

Compania menționează că nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru eventualele incidente/accidente, care vor avea drept cauză lipsa de acțiune privind prevenirea și combaterea poleiului/curățarea zăpezii și gheții pe perioada în care Planul de deszăpezire pentru iarna 2021-2022 în sectorul 1 nu are asigurată finanțarea.

“Vom notifica toate autoritățile și instituțiile statului care au atribuții în coordonarea activităților de deszăpezire în Municipiul București”, arată Romprest.

Conform notificării Romprest, Primăria Sectorului 1 a acumulat datorii pentru serviciul de salubrizare în valoare de 129.520.180,06 lei, reprezentând facturile emise și neplătite în perioada iulie-mai 2021. Până ieri, penalitățile contractuale pentru neplată acestor facturi se ridică la 25.598.908,85 lei.

                                                                                                                    Adina Silav