23.6 C
București
vineri, 25 iunie 2021 - 6:09

După locale, Nicușor Dan și partidul său atacă și parlamentarele. USB devine USR

spot_img

Uniunea Salvaţi Bucureştiul va deveni Uniunea Salvaţi România şi va participa la alegerile parlamentare, a anunţat, duminică seara, candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, clasat pe locul 2, potrivit rezultatelor parțiale neoficiale, furnizate de casele de sondare a opiniei publice.

„Nu vrem funcţii publice, nu facem asta pentru bani. Facem ceea ce facem pentru binele comun, pentru că actuala clasa politică ne-a dezamăgit de atât de multe ori, încât realmente nu se mai putea. Situaţia este generală la nivel naţional. Clasa politică a dezamăgit la nivel naţional, lipseşte o forţă politică să reprezinte cetăţenii care s-au săturat de un întreg mod de a face politică. Tocmai de aceea, USB devine Uniunea Salvaţi România şi va lupta pentru locuri în Parlament la alegerile parlamentare din toamna acestui an. Avem uşile deschise pentru toate grupurile de cetăţeni care au încercat să lupte cu sistemul, pentru partidele politice noi şi sperăm ca împreună cu toţi aceşti oameni să reuşim să aducem în Parlamentul României o forţă care să îi reprezinte pe cetăţenii care sunt sătui de modul în care s-a făcut politică până acum”, a spus Nicușor Dan în cadrul unei declaraţii de presă susţinute după închiderea secţiilor de votare.

El a adăugat că, în calitate de consilieri locali şi generali, membrii USB vor lupta pentru transparenţă, oprirea jafului public şi o relaţie corectă cu bucureştenii. „Vreau să îi asigur pe bucureştenii care ne-au votat că nu vom face niciun compromis”, a subliniat el.

El a mulţumit echipei de campanie, personalităţilor publice care au sprijinit USB, sutelor de oameni care au donat bani şi celor care s-au implicat în strângerea de semnături şi desfăşurarea campaniei. Nicuşor Dan a subliniat că USB e formată din oameni care nu au mai făcut politică până acum, oameni care sunt competenţi în meseria lor şi care fac un sacrificiu faţă de cariera lor intrând în politică pentru a apăra binele public.

Valeriu Motoc