23.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 1:54
No menu items!

După impunerea certificatului verde cu 3 doze booster, cadrele medicale din Franța nu vor mai fi obligate să se vaccineze împotriva Covid 19

spot_img

Impusă în plină criză sanitară, obligaţia de vaccinare împotriva Covid va fi ridicată pentru îngrijitori şi alte cadre medicale în Franţa. Guvernul de la Paris a promis joi să urmeze recomandarea în această direcţie a Înaltei Autorităţi de Sănătate (HAS), relatează AFP.

În vigoare de 18 luni, obligaţia de vaccinare împotriva Covid se apropie de final. Înalta Autoritate de Sănătate şi-a revizuit, de fapt, doctrina şi de acum sugerează ca vaccinul „să fie ferm recomandat” pentru profesioniştii în cauză.

Schimbarea este justificată de o dinamică epidemică mai favorabilă. „Numărul de cazuri noi a scăzut în mod clar”, în timp ce au apărut „noi variante a căror virulenţă este mai puţin importantă”, a explicat specialistul în boli infecţioase Elisabeth Bouvet în cadrul unei conferinţe de presă.

În acest context şi cu „peste 95% din cadrele medicale” care au primit cel puţin două doze de vaccin, obligaţia „nu mai este necesară din punct de vedere ştiinţific şi medical”, a adăugat ea. Ministrul Sănătăţii, François Braun, s-a angajat să urmeze rapid această recomandare.