27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:11
No menu items!

După faptă și răsplată. Monica Macovei, „spălată” în dosarul SIPA de procuroarea pe care a promovat-o

spot_img

Procurorul care a clasat dosarul privind arhiva SIPA – cauză în care era vizată Monica Macovei, acuzată, inclusiv prin documente și mărturii că a intrat noaptea în arhiva serviciului secret al Ministerului Justiției, de unde ar fi sustras documente – a fost promovat chiar de Monica Macovei. Dezvăluirea a fost făcută, joi, în emisiunea “Esențial” de la Antena 3, realizată de jurnalista Ana Maria Roman.

Astfel, în 2006, procurorul Elena Dinu a fost promovată de fostul ministru al justiției Monica Macovei în postul de reprezentant al României la Eurojust, unde și-a desfășurat activitatea direct sub coordonarea ministrului. În 2017, șefii DIICOT i-au repartizat, însă, lui Dinu chiar dosarul care o viza pe Macovei. Iar procuroarea nu s-a abținut, deși era incompatibilă să cerceteze această cauză.

Mai mult, după ce a numit-o pe Dinu la Eurojust, Monica Macovei o critica dur pe fosta șefă a DIICOT Alina Bica pentru că și-a permis să-i facă concurență “preferatei” sale pentru postul de la Eurojust.

Iată cum s-a derulat evoluția profesională a Elenei Dinu, în ultimii 12 ani:

  • În 2006, Elena Dinu, a fost promovată de fostul ministru al justiției Monica Macovei, ca reprezentat al Romaniei la Eurojust. În acest post, procurorul și-a desfășurat activitatea sub coordonarea ministrului de atunci, Monica Macovei.
  • În 2017, șeful DIICOT îi repartizează dosarul privind arhiva SIPA în care era vizată Monica Macovei chiar procurorului Elena Dinu.
  • 10 septembrie 201 – Elena Dinu clasează cauza pe motiv că faptele nu există.
  • 11 septembrie – procurorul este “premiat” cu numirea în funcția de șef al Serviciului de Combatere a Infracţiunilor de Terorism din cadrul DIICOT.

R.D.