26.1 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 18:05
No menu items!

După controversele externării, Donald Trump face postări despre sezonul de gripă

spot_img

La o zi după ce i-a îndemnat pe americani să-și depășească frica de pandemie, Donald Trump a catalogat, marți dimineața, criza drept o problemă a stării de spirit, spunând că țara „învață să trăiască” cu virusul – și îl aseamănă cu sezonul de gripă, scriu jurnaliștii New York Times.

Experții în sănătate publică sperau că Donald Trump, condamnat de propria sa infecție și alarmat de cazurile care au izbucnit printre membrii personalului său, va acționa decisiv pentru a-i convinge pe susținătorii săi că purtarea măștilor și distanțarea socială sunt garanții esențiale pentru sănătatea publică.

În schimb, președintele și-a continuat discursul de minimizare a amenințării Covid-19, trimițând luni mesaje de la spitalul militar unde primise tratament de ultimă generație pentru Covid-19.

„Nu vă temeți de Covid”, a scris el, cu puțin timp înainte de a reveni la Casa Albă luni târziu. „Nu-l lăsa să-ți domine viața.”

Președintele s-a întors marți după o primă întâlnire, pe Twitte, pentru a oferi un mesaj confuz.

„Se apropie sezonul gripal!” a scris Donadl Trump.

„Mulți oameni în fiecare an, uneori peste 100.000 și, chiar în ciuda vaccinului, mor din cauza gripei”, a adăugat el, repetând practic comparațiile sale anterioare dintre letalitatea gripei și a Covid-19.

„O să ne închidem țara? Nu, am învățat să trăim cu gripa, la fel cum învățăm să trăim cu Covid, în majoritatea populațiilor mult mai puțin letală !!! ”

La trei nopți după sosirea la Centrul Medical Militar Național Walter Reed din cauza unui diagnostic Covid-19, președintele Trump s-a întors luni seară la Casa Albă, unde va continua să primească tratament. Plecarea sa din spital – completată cu apariții în forță, o plimbare cu elicopterul de 10 minute și scoaterea în public a măștii – a fost transmisă în direct pe rețele majore din SUA, scriu analiștii New York Times.

Medicii lui Donald Trump au evitat întrebările cheie despre starea sa, inclusiv funcția sa pulmonară și data ultimului său test negativ – înainte de a fi testat pozitiv.

Focar la Casa Albă

Luni, secretarul de presă, Kayleigh McEnany, a primit cel mai recent diagnostic de COVID-19 dintre cei din cercul apropiat al președintelui, alături de alți doi membri ai echipei de pres. McEnany a spus că se va izola.

Vorbind la Miami pentru potențialii votanți cheie, fostul vicepreședinte i-a urat președintelui Trump de bine, dar l-a îndemnat să asculte experți în privința pandemiei. Un sondaj efectuat săptămâna trecută arăta că Joe Biden conduce opțiunile de vot cu cinci puncte procentuale în Florida.