22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 11:51
No menu items!

După ce au vrut să recruteze pușcăriași pentru război, rușii au ajuns la persoanele fără adăpost

spot_img

Angajați ai administrației districtului Frunzensky din Sankt Petersburg au încercat să recruteze persoane fără adăpost pentru războiul din Ucraina, relatează Novaia Gazeta.

Angajații statului rus au făcut vizite la adăposturile unui ONG care ajută oamenii fără locuință, oferindu-le să semneze contracte militare. Întâmplările au fost relatate de lucrătorii organizației neguvernamentale.

Unul dintre aceștia a relatat că angajații administrației locale au încercat să vorbească cu persoanele fără adăpost, oferindu-le pliante și informații despre contractele militare. Angajatul ONG-ului a mai spus că administratorul adăpostului la care lucrează nu i-a lăsat pe oficiali să intre înăuntru și le-a sugerat să ia legătura cu conducerea.

În cele din urmă aceștia au plecat însă oficialii din Sankt Petersburg au trimis apoi prin email pliante cu oferta de înrolare reprezentanților ONG-ului.

„Noi ne-am situat mereu în afara religiei și politicii, așa că nu îi putem ajuta în niciun fel în această privință”, a declarat Tatiana Bazhenova, reprezentanta pentru relații publice a Nochlezhka, ONG-ul în cauză.

Administrația districtului din Sankt Petersburg a confirmat pentru site-ul rusesc Rotonda că angajații săi au vizitat adăpostul respectiv, afirmând însă că acțiunea a fost în urma unei inițiative individuale cu scopul de a „distribui informații despre serviciul contractual cu toată lumea cu care se poate”.

Încă de la începutul lunii iulie că grupul de mercenari Wagner a început să recruteze condamnați din închisorile rusești pentru războiul din Ucraina, promițându-le bani și grațierea.

                                                                                                                  Adina Silav