15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 1:57

După ce a incitat la proteste masive, Klaus Iohannis condamnă Jandarmeria, nu și pe huligani

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a reacționat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după protestele din Piața Victoriei. După ce, în ultimele luni, a incitat la proteste masive, prin declarațiile sale publice, și a calificat mesajele suburbane lansate în spațiul public drept “opinii politice”, Iohannis a condamnat, într-o postare pe Facebook, intervenția Jandarmeriei, dar nu și violențele comise de huligani.

Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a fost mesajul transmis de președinte, pe contul personal de Facebook.

CITEȘTE ȘIIMAGINEA VIOLENȚEI LA PROTESTUL DIN PIAȚA VICTORIEI. FEMEIE-JANDARM, BĂTUTĂ CU BESTIALITATE, ÎN STARE GRAVĂ LA SPITAL

Nu mai departe, pe 23 iunie anul acesta, Klaus Iohannis îndemna la proteste masive față de Guvern: “Deci trebuie mare grijă, societatea civilă trebuie să fie alertă şi în momentul în care apar ordonanţe de urgenţă care n-ar trebui să existe, cum a fost de exemplu acea nefericită OUG 13, să protestăm cu toată fermitea împotriva acestei chestiuni”, spune Iohannis. Tot el îndemna la proteste și în septembrie anul trecut, după ce, în februarie 2017, mergea în mijlocul protestatarilor în Piața Victoriei. 

Același președinte declara cinic, după tragedia de la Colectiv, că ” a fost nevoie să moară oameni, ca această demisie (a Guvernului Ponta – n.r.) să se producă”.

R.D.