24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:31
No menu items!

După ce a fost refuzată în 2019, DNA mai cere o dată aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru PSD Florian Bodog

spot_img

DNA a cerut Senatului aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru PSD al Sănătăţii, Florian Bodog. Este a doua cerere a Direcției pe numele lui Bodog, prima fiind cea din 2019, în același dosar, respinsă atunci de parlamentul în care PSD era majoritar.

Procurorii anticorupție susțin acum în solicitare, că deși este vorba de același dosar penal, au intervenit probe noi care arată că Bodog ar fi permis ca un consilier personal să fie plătit timp de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligat prin contract. Mai mult, deoarece consilierul nu era prezent fizic la locul de muncă, Bodog ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte, adică pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere.

Astfel, consilierul ministrului ar fi primit un salariu care nu i se cuvenea în cuantum de 75.656 de lei, iar fostul demnitar este acuzat de fals și abuz în serviciu.

Contactat de Antena 3, fostul ministru susține că nu știe ce probe noi au procurorii anticorupție.

”Este a doua oară. Data trecută, am adus în fața Comisiei de la Senat, când s-a cerut același lucru, o serie de documente. Le-am depus, s-a respins atunci acea cerere. Nu știu ce îmi impută, ca noutate, Direcția Anticorupție”, a spus Florian Bodog, în emisiunea Esențial, moderată de Ana Maria Roman la Antena 3.