26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:24
No menu items!

După Raed Arafat, Alexandru Rafila este nemulțumit și de Valeriu Gheorghiță: „Transmit niște cifre, uneori aceleași în fiecare zi”

spot_img

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila „va sta puțin de vorbă cu colegii” din CNCAV, Comitetul condus de Valeriu Gheorghiță, referitor la strategia de comunicare, care se limitează la transmiterea „unor cifre, mereu aceleași, în fiecare zi”. În urmă cu două zile, Rafila spunea despre șeful DSU, Raed Arafat, că și-a făcut bine treaba, dar multe atribuții sunt la ministerul Sănătății, nu la DSU.

„Trebuie să colaborăm, în mod evident și trebuie să renunțăm la stereotipuri. Avem tot felul de grupuri de comunicare strategică. N-am înțeles în ce constă strategia comunicării unor cifre, mereu aceleași, în fiecare zi – numărul de cazuri, numărul de decese, numărul de cazuri la ATI și cam asta este comunicarea strategică.

Cred că trebuie să stăm de vorbă puțin cu colegii din CNCAV și să încercăm să profesionalizăm campania de comunicare. Există profesioniști în comunicare, nu neapărat din zona publică, pot să fie și din zona privată, care să dea imagine și un suflu nou campaniei de comunicare”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Noul ministru al Sănătății consideră că în privința certificatului verde, acesta nu trebuie să reprezinte o modalitate de constrângere a oamenilor, care trebuie informați mai întâi, ajutați să dețină toate informațiile privind vaccinarea.

„Din păcate, în România, majoritatea populației nu s-a vaccinat și atunci scopul este să facem în așa fel, încât populația să perceapă vaccinarea ca un act de protecție individuală și colectivă, și nu ca un fenomen de constrângere.

În momentul în care vom constata o reluare a creșterii, care să fie iarăși consistentă, să putem introduce certificatul verde pentru anumite tipuri de activități și rămâne să discutăm care sunt aceste activități. Iar în momentul în care înregistrezi o scădere constantă și o scădere sub o anumită incidență, de exemplu, 0,5 – o incidență foarte mică – să poți să renunți la el”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Marilena Nedelcu