3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 14:29
No menu items!

După SUA, și UE a adăugat 12 oficiali ruși și ucraineni pe lista cu sancțiuni după alipirea Crimeei la Rusia

spot_img

UE

Uniunea Europeană (UE) a adăugat încă 12 nume pe lista oficialilor vizaţi de sancţiuni în urma alipirii Crimeei la Rusia, a anunţat vineri preşedintele francez François Hollande.

Vor exista 33 de persoane pe această listă“, a declarat Hollande, după prima zi a summitului european, dominat de criza ucraineană.

Rusia trebuie să înţeleagă că nu mai poate continua (astfel). Rusia trebuie să urmeze calea dialogului“, a adăugat Hollande.

O primă listă cu 21 de persoane a fost publicată luni.

Noua listă, care va fi publicată vineri, “este destul de apropiată celei a Statelor Unite“, a completat François Hollande. “Ea vizează oficiali ucraineni şi ruşi implicaţi” în referendumul privind alipirea Crimeei la Rusia, a mai precizat președintele francez.

Sancţiunile constau în restricţii de vize şi în blocarea averilor în UE.

Lista americană conţine 31 de persoane, printre care Serghei Ivanov, şeful Administraţiei Prezidenţiale, adjunctul său, Aleksei Gromov, și Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei (Camera inferioară a Parlamentului rus).

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a subliniat, la rândul său, că absenţa unei soluţii politice la criza actuală va avea “consecinţe economice”. Comisia Europeană a fost însărcinată să pregătească “măsuri” în acest sens.

R.D.