20.6 C
București
luni, 15 august 2022 - 12:26
No menu items!

După OMV, un alt acționar Nabucco, din România, anunță o pierdere de 25 de milioane de euro

spot_img

După OMV, un alt acționar Nabucco, din România, anunță o pierdere de 25 de milioane de euro

Transgaz a anunțat vineri că a înregistrat, la 30 iunie, un provizion de depreciere a imobilizărilor financiare de 110,7 milioane de lei (25 de milioane de euro), reprezentând contribuția companiei la capitalul social al Nabucco Gas Pipeline.

Transgaz a mai anunțat că va înregistra potențial și alte cheltuieli, de maximum 6,6 milioane de lei (1,5 milioane de euro), rezultate din obligațiile ce-i revin în calitate de asociat în cadrul Nabucco.

”SNTGN Transgaz SA, în calitate de acționar al Nabucco Gas Pipeline International GmbH, înțelege decizia Consorțiului Shah Deniz de neselectare a proiectului Nabucco Vest și va continua să se implice în alte proiecte strategice de importanță majoră pentru România”, a transmis Transgaz.

Mai exact, este vorba despre proiectul de dezvoltare a unor capacități de transport a gazelor naturale din Marea Neagră, proiect off-shore condus de ExxonMobil, în parteneriat cu OMV Petrom.

Anterior anunțului Transgaz, și OMV transmis că a înregistrat, în trimestrul al doilea, un provizion special de 55 de milioane de euro, rezultat din deprecierea activelor legate de proiectul Nabucco Vest, după ce consorțiul care dezvoltă exploatarea Shah Deniz din Azerbaijan a selectat alt gazoduct ca rută de export către Europa.

Cosmina Croitoru