3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 8:47
No menu items!

După contracte bănoase cu CSM și Metrorex, o firmă care administrează baze sportive face curățenie la TAROM

spot_img

Societatea Libro Events a reușit performanța să câștige un contract important cu încă o companie de stat

TAROM_Otopeni

Chiar dacă are ca domeniu principal de activitate “activități ale bazelor sportive”, societatea Libro Events a reușit, în ultimele luni, să câștige pe bandă rulantă contracte cu statul pentru servicii de curățenie sau pentru activități de formare profesională. Ultimul loz câștigător tras de reprezentanții firmei vizează tot contracte pentru curățenie, de această dată la TAROM.

În primăvara acestui an, Libro Events a câștigat un contract (acord-cadru), în valoare de aproape 1 milion de euro, pentru furnizare şi distribuţie de dulciuri necesare derulării programului de susţinere a învăţământului preşcolar şi școlar din mediul rural al judeţului Constanţa, în perioada 2013 – 2017. A fost apoi una dintre cele trei firme care a încasat o parte din cei 600.000 de euro atribuiți de Consiliul Superior al Magistraturii pentru organizarea unor activități de formare profesională. În plus, deși are doar 65 de angajați, a reușit performanța să câștige un contract de curățenie cu Metrorex. Prețul plătit de compania de stat: aproximativ 20.000 de euro/lună.

Sursa Zilei a dezvăluit detaliile “afacerii” păguboase derulate de Libro Events și Metrorex. Deși societatea încasează lunar aproximativ 82.000 de lei lunar pentru servicii de curățenie și colectare a deșeurilor, stațiile de metrou sunt pline de gunoaie.

Cu toate acestea, în iunie, aceeași societate a încheiat un contract cu TAROM, tot pentru servicii de curățenie și întreținere a spațiilor și birourilor, valabil până în vara anului 2017.

Iar acum Libro Events vrea să câștige și contractul pentru servicii de curățenie la diverse imobile administrate de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului și Protocolului de Stat – București.

Libro Events (fostă Amma General Store, din Bragadiru), deținută de Georgiana Ivan și Alexandru Micu, este controlată, potrivit revistei Cancan, de Mihaela Neagu, fostă directoare la Complexul Olimpia, până când activitatea sa de management a intrat în atenția DNA în urma unui audit.

Ștefan Etveș