16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 1:29

După ce i-a cerut demisia de două ori, Iohannis stă la aceeași masă cu Ponta, la CSAT

spot_img

Președintele va sta din nou, astăzi, la aceeași masă cu premierul Victor Ponta,la ședința CSAT, după cea de ieri, privind Strategia Națională de Apărare

Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), la Palatul Cotroceni.

Ședința de marți a CSAT are, pe ordinea de zi, defrişările ilegale, Strategia Naţională de Apărare a Ţării, evoluţiile din Ucraina, și „Republica Moldova în noua ecuaţie regională”, conform comunicatului Președinției. CSAT urmează să mai discute şi “demersurile pentru realizarea interconectării reţelelor electrice şi de gaze naturale din România şi Republica Moldova” sau “managementul deşeurilor nucleare la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă”.

Şedinţa CSAT vine la o zi după consultările pe care preşedintele le-a convocat pe tema Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, luni, separat, cu liderii partidelor politice, despre Strategia Naţională de Apărare. Iniţial, discuţiile fuseseră stabilite pentru aceeaşi oră, dar programul a fost împărţit ulterior, după ce PNL a anunţat că nu va sta la aceeaşi masă cu Victor Ponta din cauza acuzațiilor de corupție pe care DNA le aduce la adresa sa.

Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului în ziua în care acesta a fost citat la DNA și încă o dată marți, după votul din Parlament.