20.3 C
București
duminică, 11 iunie 2023 - 1:16
No menu items!

După ce a dus TAROM în vrie, Christian Heinzmann cere același salariu „nesimțit” de 10.000 de euro

spot_img

Directorul companiei publice aeriene invocă prevederi legislative

christian_heinzmann

Chiar dacă înregistrează pierderi de 10 ori mai mari față de cele stabilite în planul de management aprobat în urmă cu aproape doi ani, șeful companiei TAROM, Christian Heinzmann, nu acceptă sub nicio formă tăierea salariului cu aproximativ 50%, de la 10.000 de euro la 5.000 de euro pentru neîndeplinirea programului de administrare.

Pe 17 decembrie, membrii Consiliului de Administrație al TAROM au pus în vedere directorului general al operatorului aerian, Christian Heinzmann, prezent și el la ședința CA, „dispozitiile articolului 14 din contractul de mandat nr. 6970/2012 și îl invită, în data de 22.12.2014, la sediul companiei aeriene pentru a semna actul adițional la contractul  de mandat privind modificarea indemnizației fixe lunare la nivelul a șase salarii medii brute lunare din ramura transporturi aeriene conform comunicării Institutului Național de Statistică”, după cum ne-au declarat surse oficiale.

Oficiali din Ministerul Transporturilor au explicat pentru Sursa Zilei că leafa managerului TAROM, în valoare de 10.000 de euro și 4.500 de euro, bani de cazare și alte cheltuieli, au fost stabilite din decembrie 2012. „Membri CA al TAROM au aprobat o hotărâre prin care managerul Christian Heinzmann încasează, de la începutul anului viitor, numai 5.000 de euro. Consiliul de Administrație al TAROM a cerut managerului Christian Heinzmann să renunțe de bunăvoie la 5.000 de euro/lună. Managerul TAROM nu a acceptat tăierea salariului cu aproape 50%. La următoarea ședință a CA se are în vedere rezilierea contractului de mandat al managerului Christian Heinzmann pentru că se vor înregistra pierderi de zeci de  milioane de dolari în acest an”, ne-au declarat sursele citate.

Conform planului de management, TAROM trebuia, la sfârșitul anului, să înregistreze pierderi de maximum 4 milioane de dolari și să fie restrucuturați aproximativ 500 de angajați. „Odată cu ieftinirea combustibilului, TAROM a economisit aproximativ 7 milioane de dolari în acest an. Activitatea șefului TAROM se analizează în funcție de planul de management. Chiar dacă planul de management prevede pierderi de 18 milioane de lei în 2014, în bugetul de venituri și cheltuieli, aprobat abia în luna august, sunt prevăzute pierderi de aproxiamtiv 117 milioane de lei. Anul viitor, conform planului de management, TAROM trebuie să fie pe profit”, ne-au mai explicat sursele din cadrul MT.