14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:10

Dunărea se revarsă în Dolj. Sute de hectare de pădure și pășune au fost inundate

spot_img

Debitul Dunării este în creștere, vârful de viitură fiind așteptat la sfârșitul acestei săptămâni

dunare-inundatii

Aproximativ 600 de hectare de păşune şi pădure din două localităţi din Dolj au fost inundate ca urmare a creşterii debitului Dunării, în timp ce în comuna Piscu Vechi angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Jiu au ridicat un dig din 500 de saci cu nisip şi au întărit protecţia talazului.

Autorităţile din Dolj continuă să monitorizeze digurile din sudul judeţului, unde au fost înregistrate creşteri ale debitului Dunării, zonele joase fiind inundate, însă fără să existe pericol pentru gospodăriile localnicilor. În comuna Ghidici au fost inundate 150 de hectare de păşune şi fâneţe, precum şi 430 de hectare de pădure, în timp ce în localitatea Cetate, fluviul a inundat 10 hectare de teren agricol.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, debitul Dunarii la intrarea în ţară pe secţiunea Baziaş în intervalul 19.05 – 20.05.2014 a fost în crestere, până la valoarea de 13.000 de metri cubi/secundă, peste media multianuală a lunii mai (7.250 metri cubi/secundă).

Dunărea se află, de sâmbătă şi până în 26 mai, sub Cod portocaliu de inundaţii, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

R.D.