2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:20
No menu items!

Duminică trecem la ora de iarnă. CFR Călători: 65 de trenuri vor fi afectate

spot_img

ora de iarna

România revine la ora oficială (de iarnă) în noaptea de 26 spre 27 octombrie, când ceasurile vor fi date cu o oră înapoi. Ora 4:00 va deveni, astfel, ora 3:00, ziua de duminică devenind cea mai lungă din an. 

Astfel, anunţă CFR Călători, vor fi afectate de schimbarea de oră un număr de 65 de trenuri, din care 32 trenuri InterRegio, 31 trenuri Regio și 2 trenuri InterCity. 

CFR Călători informează că trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4:00, însă, vor opri în staţiile de parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.

“Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de duminică, 27 octombrie 2013, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orariile din mersul de tren în vigoare”, mai precizează CFR.

Schimbarea orei se face de două ori pe an – în ultima duminică din martie, când se trece la ora de vară şi în ultima duminică din octombrie, când se revine la ora oficială.

Lucian Mera