10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 17:21
No menu items!

Duminică, șoseaua Kiseleff se închide pentru RuralFest. Participă și comisarul Dacian Cioloș

spot_img

Comisia Europeană încearcă să atragă atenția asupra importanței mediului rural pentru dezvoltarea durabilă

rural

Reprezentanța Comisiei Europene în România va organiza duminică, 14 septembrie, RuralFest, un eveniment la care vor fi prezenți 150 de producători, meşteşugari, artizani şi muzicieni, cu scopul de a aduce satul românesc în atenția bucureștenilor.

Evenimentul va avea loc în intervalul 9:00 – 19:00, în Șoseaua Kiseleff, între Piaţa Victoriei şi Str. Arh. Ion Mincu, fiind așteptat și Dacian Cioloș, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

RuralFest este parte din campania de comunicare „Politica Agricolă Comună – Pentru rădăcini mai puternice”, care se desfăşoară în cele 28 de state membre ale UE, cu scopul restabilirii legăturilor dintre orășeni şi mediul rural – ca sursă de hrană, locuri de muncă, dezvoltare rurală şi mediu.

”Reprezentanţa Comisiei Europene în România îşi propune să demonstreze importanţa alegerilor făcute de cumpărători pentru dezvoltarea unei agriculturi durabile, care furnizează nu doar alimente sănătoase, ci şi un management responsabil al resurselor naturale şi protecţia mediului înconjurător”, potrivit unui comunicat.

Publicul va putea vedea miniferme de animale, ateliere de meşteşuguri tradiţionale, expoziţii cu vânzare, demonstraţii de gătit, o paradă a costumelor populare și dansuri folclorice.

Partenerii evenimentului sunt Centrul Infoeuropa, Ministerul Afacerilor Externe, Primăria Municipiului Bucureşti şi Asociația InfoCons.

V.B.