26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 23:01
No menu items!

Dudu Ionescu va conduce Comunitatea Națională de Informații

spot_img

Fostul ministru de interne va fi numit consilier de stat pe probleme de securitate națională

dudu_ionescu

Numele fostului ministru de interne din guvernarea CDR, Constantin Dudu Ionescu, a fost vehiculat, în ultimul timp, pentru a deveni consilier de stat la Departamentul Securității Naționale.

Potrivit unor surse politice, Constantin Dudu Ionescu va coordona, prin prisma acestei calități, din funcția de director al Oficiului pentru Informații Integrate, Comunitatea Națională de Informații, structură creată în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în ședința din 18 ianuarie 2005.

Dudu Ionescu va ocupa locul lăsat liber de Daniel Moldoveanu care, după opt ani în această funcție, a fost eliberat din funcție, în luna februarie a anului trecut, de fostul președinte Traian Băsescu.

CNI reprezintă reţeaua funcţională a autorităţilor publice din sistemul securităţii naţionale, asigurată prin informațiile furnizate de componentele CNI: Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Direcția Generală de Informații a Apărării și Ministerul Afacerilor Interne (Departamentul de Informații și Protecție Internă). CNI are rolul de a integra informațiile furnizate de componentele CNI.

Andi Topală