-1.9 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 13:36
No menu items!

Dublul asasinat de la Iași. Principalul suspect, arestat preventiv

spot_img

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au aprobat, joi, cererea procurorilor privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a studentului canadian de origine marocană considerat a fi principalul suspect în dublul asasinat.

După ce a fost audiat de judecători timp de mai bine de două ore şi jumătate, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţia făcută de acesta în privinţa mandatului de arestare preventivă.

Ahmed Sami El Bourkadi, în vârstă de 20 de ani, urmează să fie audiat de procurori. El este suspectat că l-a ucis pe Jniyah Youssef, un tânăr de 25 de ani, student în anul II, la specializarea Medicină Generală, linia de predare în limba franceză, şi pe iubita acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, o tânără în vârstă de 23 de ani, elevă în anul II la o şcoală postliceală.

Cadavrele celor doi au fost găsite în noaptea de 10 spre 11 decembrie într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial. Trupurile aveau urme de violenţă. Femeia a fost înjunghiată de 33 de ori, bărbatul de 17, iar în imobil s-au identificat urme de ardere. Loviturile care au cauzat moartea celor doi au fost aplicate în zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală. Medicii legişti nu au descoperit în corpurile acestora indicii că ar fi consumat droguri sau băuturi alcoolice.

În urma descoperirii cadavrelor, mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar au fost lăsate să plece acasă după câteva ore. Ahmed Sami El Bourkardi, coleg de facultate cu una dintre victime, nu a fost de găsit. A fost dat în urmărire naţională şi internaţională.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au admis, pe 13 decembrie, cererea procurorilor privind eliberarea unui mandat de arestare în lipsă pe numele acestuia.

Tânărul marocan a fost capturat la Roma, în Italia, unde a plecat imediat după ce dubla crimă, însoțit de o tânără, care i-ar fi iubită. El a fost extrădat şi adus în ţară în cursul nopţii de miercuri.

                                                                                                                   Adina Silav