8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 7:42

DUBLU ATENTAT sinucigaş, în Liban.SI revendică atentatul

spot_img

Gruparea jihadistă sunnită Statul Islamic (SI) a revendicat un dublu atentat sinucigaș care a făcut joi 41 de morți și aproape 200 de răniți într-un bastion al Hezbollahului șiit libanez dintr-o suburubie în sudul Beirutului, relatează AFP.

Potrivit BBC News şi site-ului israelian Ynetnews, exploziile au avut loc în zona Ain el Sikkeh, în faţa taberei de refugiaţi Burj el-Barajneh, la periferia sudică a oraşului Beirut.

“Soldați ai califatului au reușit să arunce în aer o motocicletă capcană pe care o parcaseră lângă o adunare “rafida” (termen peiorativ care îi desemnează pe șiiți) la Bourj al-Barajne”, a afirmat SI într-un comunicat dat publicității pe internet.

“După ce apostații au fugit la locul atentatului, unul din cavalerii martiriului a detonat centura sa cu explozivi în mijlocul grupului”, a adăugat documentul.

Revendicarea nu a putut fi autentificată, însă comunicatul are forma obișnuită a revendicărilor grupării extremiste și a circulat pe conturile jihadiste on-line.

Versiunea oferită de SI asupra atentatelor diferă de cea a armatei libaneze.

Potrivit acesteia, “un terorist și-a detonat centura cu explozivi (…) înainte ca un altul să se arunce în aer în apropiere de locul primului atentat, fapt ce a făcut numeroase victime”.

Într-un comunicat, armata a precizat că a fost descoperit corpul unui alt terorist kamikaze care nu a reușit să detoneze centura cu explozivi la locul atacurilor.

Zona se află sub controlul influentei mişcări şiite Hezbollah, susţinută de Iran şi implicată în conflictul sirian de partea regimului Bashar al-Assad.