34.8 C
București
miercuri, 4 august 2021 - 19:28

Dublu asasinat la Târgoviște. Victimele, executate cu o armă cu țeavă dublă, de la mică distanță

spot_img

Doi bărbaţi au fost găsiţi împuşcaţi, joi după-amiază, pe un câmp, la Nisipuri, în apropiere de Târgovişte. Prima ipoteză ar fi cea a unui asasinat, urmată de un accident de vânătoare. Procurorii ar înclina spre prima variantă, cu atât mai mult cu cât, surse judiciare au precizat, vineri dimineața, că victimele au fost împușcate cu o armă cu țeavă dublă, de la mică distanță, iar arma nu a fost găsită la locul faptei.

“Pe un câmp, au fost găsite cele două persoane decedate. Nu putem spune ce fel de armă a fost folosită, cercetările se fac de către poliţişti şi procurori”, a declarat joi seara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dâmboviţa, Alexandra Niculae. Cele două victime au 40 de ani şi, respectiv, 49 de ani.

Potrivit Antena3, un localnic a văzut trupurile şi a alertat Poliţia. Cercetările sunt în desfăşurare pentru a se stabili ce s-a întâmplat. 

Conform localnicilor, una dintre victime a fost împușcată în cap, iar cealaltă în abdomen. Unul dintre bărbați era consilier local în comuna Răzvad și se numea Gheorghe Ifrim, iar celălalt era angajatul acestuia, Ion Neagu. Cei doi ar fi fost, joi, la cules de varză, cadavrele lor fiind găsite la aproximativ 300 de metri de mașina cu care veniseră, potrivit jurnaliștilor locali.

Viceprimarul comunei Răzvad, Ionela Șerban, a declarat la Antena 3  că Gheorghe Ifrim ar fi vorbit la telefon cu un prieten, iar acesta din urmă ar fi auzit replica ”vă dau pe mâna poliției”, ceea ce ar putea indica un conflict, posibil cu braconieri.

”Era colegul nostru din 2012. Nici nu avem cuvinte. Din câte știm noi, avea armă de vânătoare. Era terenul unde avea cultivată varză, era cu angajatul lui. Am înțeles că a sunat un prieten și i-a spus că erau câțiva braconieri. Sunt zvonuri, nu știu” a spus Ionela Șerban. 

”Efectuăm cercetări în continuare, am efectuat cercetarea la fața locului, urmează să securizăm câmpul infracțional și să continuăm vineri cercetările. Se pare că arma folosită nu este de calibru mare”, a spus procurorul de caz.

R.D.

foto: adevarul.ro