1.1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023 - 16:21
No menu items!

Dublarea numărului de meserii pentru români și bulgari provoacă reacții

spot_img

 

dublare meserii pt bulgari si romani in franta

Decizia guvernului francez de dublare a numărului de meserii accesibile românilor şi bulgarilor a fost catalogată  ca fiind  “o decizie scandaloasă”, în condiţiile în care Franţa este afectată de un şomaj în creștere, precizează Marine le Pen.

“Astfel, Guvernul anticipează cu câteva luni o obligație europeană perfect absurdă, acceptată atât de către PS (Partidul Socialist, la putere), cât și de către UMP (dreapta, în opoziție)”, a precizat şefa Frontului Naţional (FN) într-un comunicat. În același context, ea a mai adăugat că “plângerile UMP în acest sens sunt foarte ipocrite”.

Prin decizia guvernului francez, semnată de miniştrii de Interne Manuel Valls şi al Muncii Michel Sapin și anunţată la 22 august, accesul la locuri de muncă pentru români şi bulgari a fost extins de la 150 de meserii la  291.

Dublarea locurilor de muncă pentru români și bulgari a fost anunţată la 22 august de către Guvern, concomitent cu eliminarea unei taxe impuse angajatorului pentru recrutarea de cetăţeni europeni din România şi Bulgaria, majoritatea romi, prezenţi în Franţa.

Până la finalul anului 2013, cetățenilor români și bulgari le sunt impuse o serie de interdicții. Pe lângă exercitarea unei meserii autorizate, li se impuse eliberarea de către prefectură a unei autorizaţii de muncă.