14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 19:54

Dușmanii Simonei Halep

spot_img

Andi Topala

  • Andi Topală

Toată România scandează numele Simonei Halep, toți românii sunt cu sufletul la gură în așteptarea Marii Finale a Tenisului Românesc, dar se găsește unul mai cu moț să analizeze performanța sportivă a tenismenei noastre de aur. Dar nu oricum, ci cu aere de mare cunoscător, de nici măcar Ilie Năstase sau Ion Țiriac nu-l întrec.

Un jurnalist mărunt, proaspăt ieșit din anonimat, dar intrat repede într-un con de umbră, s-a trezit cu o doxă plină de cunoștințe sportive, cu specializare în tenis, să urineze contra curentului. Dar nici nu știu de ce îi dau atâta atenție unui om abject, cu un creier mai mic decât mingea de tenis și un IQ precum racordajul rachetei, iar obrazul mai aspru decât zgura de pe teren. Deja am scris prea mult și am consumat inutil spațiu prea mare pentru un om frustrat, cu reale afecțiuni psihopatologice.

Dacă nu te mișcă și nu te bucură faptul că Simona Halep este o luminiță în întunericul în care a intrat sportul românesc, atunci numai un ajutor de specialitate te mai poate salva.

Simona, ignoră viermii din jurul tău și mergi înainte. Milioane de români îți țin pumnii și sunt alături de tine. Eu mă număr printre cei care sunt mândri de ce ai făcut până acum și au emoții pentru marea finală a vieții tale. Știu că te vei bate cu toată ființa pentru că ai sânge de machedon, iar pentru mine este al doilea motiv de bucurie – știu cât de fierbinte este acest sânge pentru că el curge și prin mine.