7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 1:22
No menu items!

Dușa: În Afganistan vor rămâne din octombrie circa 200 de militari români

spot_img

militari

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat, vineri, că din luna octombrie în Afganistan vor rămâne doar circa 200 de militari români care să se ocupe de instruirea armatei afgane.

Întrebat vineri, la Cluj-Napoca, la finalul ceremoniei de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, dacă Armata Română are un calendar de retragere a trupelor românești din Afghanistan, Mircea Dușa a spus că în această țară vor mai rămâne din toamnă circa 200 de militari.

„Există un calendar, deja există o planificare. Vom vedea cum vor evolua lucrurile în Afganistan după alegerile prezidențiale, dar pe graficul pe care îl avem urmează ca la sfârșitul acestei luni să mai avem o rotație: va pleca Batalionul de la Craiova și se vor întoarce colegii noștri care sunt în misiune în Afganistan. Planificarea pe care am aprobat-o deja și în CSAT este de aproximativ 1.000 de oameni în Afganistan, astfel ca din octombrie încolo să rămânem probabil cu vreo 200 de militari, la nivel de instructori a armatei afgane”, a spus Mircea Dușa.

D.M.